mitbabyforum.dk

Frontside
Babyer
Børn
Ting&sager

Er Babyer Blinde Når De Bliver Født?
02. March 2021
Billede af: Pixabay

Mange går rundt og tror, at nyfødte spædbørn er lige så blinde som en muldvarp. Nogen tror, at de kun kan se skygger, og at det er derfor de flakker med øjnene. Dette var også overbevisningen generelt i mange år, men det har senere vist sig, at det slet ikke er rigtigt, og at babyer faktisk er langt bedre til at se, end vi hidtil har antaget.

Er babyer blinde når de bliver født? Nej, babyer er ikke blinde, når de bliver født. Babyer kan se klart cirka 20 - 30 centimeter frem, hvilket svarer til afstanden fra moderens ansigt til babyen, når den bliver ammet. Babyer kan herudover se ting, der er helt op til seks meter væk, dog ikke lige så skarpt som inden for 30 centimeter. Når ting er for langt væk, så vil en baby også have svært ved at fokusere på det.

Som du nok kan høre, så er det helt forkert antaget, at babyer er blinde som nyfødte. Derfor er det også enormt vigtigt, at du bruger masser af tid på at ligge og kigge dit spædbarn i øjnene og tale til barnet.

Dette er vigtigt for at barnet føler sig tryg og set, ligesom at det er en vigtig stimulering. Du skal dog ikke overgøre det. Hvis efter noget tid begynder at kigge væk fra dig konsekvent, så er det ofte et tegn på, at den er træt og gerne vil have noget ro og hvile.