mitbabyforum.dk

Frontside
Babyer
Børn
Ting&sager

Kan Børn Sove For Meget?
10. November 2020




Billede af: Dominika Roseclay, Pexels

Selvom man måske ikke altid føler det, så sover børn og især babyer faktisk enormt meget. Desværre er det bare ikke altid frygtelig mange timer i streg, og ofte også på tidspunkter af døgnet, hvor forældrene er vågne.

Kan børn sove for meget? Hvis vi snakker om helt små børn, altså babyer, så kan de ikke sove for meget. Generelt siger man, at jo yngre barnet er, jo flere timers søvn har de brug for. Dette skyldes, at mindre børn får enormt mange, stærke indtryk hver eneste time de er vågne. Disse indtryk bliver således bearbejdet om natten.

Det er langt fra usædvanligt, men faktisk ganske normalt, at et spædbarn sover mellem 16-20 timer i døgnet. Selv dette interval kan også variere, og børns søvnmønster er lige så unikt som de selv er.

Så længe barnet er aktiv og glad når det er vågen, og holder sig nogenlunde inden for normalen, så er der ingen grund til bekymring. Tværtimod, så bør du blot læne dig tilbage og nyde den rolige stund, hvor du kan slappe af have en smule tid til dig selv.

Når dit barn nærmer sig et halv år, så vil du opleve, at barnets søvnmønster bliver mere stabilt. Mange begynder også så småt at sove 5-6 timer i streg i denne alder.