mitbabyforum.dk

Frontside
Babyer
Børn
Ting&sager

Kan Man Tage Sutten For Tidligt?
11. October 2021
Billede af: Pixabay / Ben_Kerckx

Bruger dit barn sut og nu synes du, at det er ved at være på tide, at tage sutten fra barnet igen?

Hvornår er så det bedste tidspunkt at gøre det, for at undgå for mange problemer og for meget gråd?

Når dit barn når 3 års alderen, er barnet ved at være klar til aktivt at være en del af det, at skulle af med sin sut / sine sutter.

Her er det en god ide, at få barnet draget med ind i beslutningen og eventuelt lave en aftale om hvordan det skal gøres. En mulighed kunne være at lave en aftale med bedsteforældrene om, at de får sutterne, så de bliver opbevaret et sikkert og godt sted. En anden mulighed kunne være at I i fællesskab hænger sutterne på et suttetræ eller måske endda at sende dem til julemanden. Der er mange måder at inddrage barnet på og der er ikke nogen, der siger, at de ovenstående eksempler er det rigtige lige for jer. Det vigtigste er, at barnet er positiv ved måden og aktivt er med i hele processen.

Hvis det viser sig, at ovenstående ikke er en god måde for jer. Så kan I lade barnet have sutten om natten i sin seng, så barnet kan tage den, hvis han / hun søger lidt tryghed i løbet af natten.

Held og lykke.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: perleøreringe. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.